Olakšati i ubrzati procedure prelaska granice

  • 26.03.2020. 16:52

Predstavnici Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske zaključili su na današnjem sastanku da je važno smanjiti procedure prelaska granice i da teretna vozila prolaze bez vaganja, što će smanjiti gužve na prelazu Gradiška.

"Ako nove mjere ne pokažu bolje rezultate, biće donesene nove mjere prema dogovoru i uz intenzivnu saradnju i komunikaciju, da bi se nesmetano olakšao promet na graničnim prelazima", saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se dodaje da će Granična policija BiH i MUP Republike Srpske pokušati kroz kontrolu usmjeravati da teretna vozila ne idu na prelaz Gradiška, nego da koriste i druge granične prelaze.

Uvidom u raspoloživu dokumentaciju, utvrđeno je da je više od 15 odsto teretnih vozila koristilo pomenuti prelaz, a da nije bilo potrebe da idu tim pravcem i tako stvaraju ogromne gužve.

Granična policija BiH svakodnevno upozorava i ponovno apeluje na sve vozače teretnih vozila koji idu u Hrvatsku, a ne trebaju fitosanitarni pregled, da koriste druge granične prelaze kako se ne bi stvarale bespotrebno ogromne kilometarske gužve i višečasovna čekanja.

Na sastanku su bili načelnik Terenske kancelarije Sjeverozapad Suad Kasupović i komandir za podršku i kontrolu Stjepan Skoko, a sa hrvatske strane zamjenik glavnog direktora MUP-a Hrvatske Јozo Šuker.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић