Bez komentara

OHR ne želi da komentariše navode o rušenju VSTS-a

14:25, 15.10.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Nakon što je potpredsjednica VSTS-a Ružica Jukić izjavila kako ima saznanja o tome da će visoki predstavnik iskoristiti bonska ovlašćenja i smijeniti aktuelni saziv VSTS-a, iz OHR-a poručili su da nemaju namjeru komentarisati takve spekulacije.

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Bosne i Hercegovine Ružica Jukić juče se ponovo "obrušila" na predstavnike međunarodne zajednice tvrdeći kako ima saznanja o tome da pojedine ambasade imaju razrađen scenario za rušenje VSTS-a.

Kako je kazala, namjera je da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko, nakon protesta i objavljivanja izvještaja specijalnog izvjestioca EU za pitanje pravosuđa Rajnhard Pribe, iskoristi bonske ovlasti i smijeni trenutni saziv VSTS-a.

Ovim povodom, portal Klix je kontaktirao kancelariju visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) tražeći komentar o saznanjima koje ima Ružica Jukić.

"Hvala vam na pitanju koje ste nam proslijedili, međutim, jedino što vam u ovom trenutku možemo reći jeste da Kancelarija visokog predstavnika ne komentariše spekulacije", kazali su iz OHR-a.

Inače, saznanja kakva su došla do Ružice Jukić stigla su i do predsjednika VSTS-a BiH Milana Tegeltije koji je juče potvrdio da i on ima saznanja o planu za rušenje VSTS-a BiH, pri tome optužujući Stranku demokratske akcije (SDA) kako prijeti VSTS-u.