Sud BiH

Održano ročište o određivanju mjera zabrane Zolaku

  • 29.06.2020. 14:52

Tužilaštvo BiH predložilo je danas da osumnjičenom direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku bude određena mjera 30 dana zabrane kontaktiranja sa određenim osobama u agenciji kojom rukovodi, dok je advokat odbrane Senka Nožica tvrdila da nema osnova da mu se ta mjera izrekne.

Sud BiH će, nakon što razmotri prijedloge Tužilaštva i odbrane, donijeti odluku.

U Sudu BiH danas je počelo suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za nabavku spornih respiratora iz Kine u FBiH.

Osim Novalića, optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak ispitan je u svojstvu osumnjičenog u okviru istrage o nabavci respiratora u FBiH.

Zolak je ispitan u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, a Sipa je pretresla sjedište Agencije za lijekove i medicinska sredstva u Banjaluci, kao i njegov službeni automobil.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.