Predsjedništvo BiH

Odluka o ratifikaciji više sporazuma i protokola

  • 10.06.2020. 15:54

Predsjedništvo BiH danas je na sjednici u Sarajevu donijelo odluku o ratifikaciji Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o saradnji na realizaciji Projekta auto-puta/brze saobraćajnice Sarajevo-Beograd-Sarajevo.

Predsjedništvo je danas donijelo i odluku o ratifikaciji Protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Predsjedništva.

Donesena je i odluka o ratifikaciji Protokola o izmjenama i dopunama Protokola između Savjeta ministara i Vlade Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina-zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu, te Ugovora između Savjeta ministara i Vlade Kine o saradnji u oblasti zdravlja životinja i karantinu.

Takođe, donesena je odluka o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju i projektu između BiH /primalac/, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, Republike Srpske, koju zastupa Ministarstvo finansija, i grada Gradiške, koji zastupa gradonačelnik, i KFW-a, Frankfurt na Majni /KFW/, u iznosu od 10.266.845,46 evra - Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška - faza jedan.

Donesena je odluka i o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju i projektu između BiH /primalac/ koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, Republike Srpske, koju zastupa Ministarstvo finansija, i grada Gradiške, koji zastupa gradonačelnik, i KFW, Frankfurt na Majni /KFW/, u iznosu od 3.800.000 - Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška.

Donesena je odluka o ratifikaciji Sporazuma o zajmu i projektu između KFW, Frankfurta na Majni /KFW/, i BiH, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora /zajmoprimac/ i Federacije BiH, koju predstavlja Federalno ministarstvo finansija, i "Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne" u iznosu od 15.000.000 evra - Rehabilitacija i modernizacija pumpno-akumulacione hidroelektrane Čapljina.

Predsjedništvo je donijelo odluku i o ratifikaciji Sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom - BiH šest /2018/, potpisanog 30. septembra 2019. godine u Parizu.

Odluka o ratifikaciji donesena je i kada je riječ o Multilateralnoj konvenciji o sprovođenju mjera za sprečavanje erozije poreske osnovice i premještanje dobiti koje se odnose na poreske ugovore /MLI/.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић