Savjet ministara BiH

Odgođeno imenovanje Ćuluma za direktora SIPA

  • 23.01.2020. 12:34

Imenovanje Darka Ćuluma za direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skinuto je sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara BiH na zahtjev svih bošnjačkih ministara.

Rekao je to nakon sjednice Savjeta ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić.

Ćulum je danas, na Radončićev prijedlog, trebalo da na sjednici Savjeta ministara bude imenovan  za direktora SIPA, ali je već juče bilo izvjesno da od toga nema ništa jer je zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara Bisera Turković iz SDA tražila skidanje te tačke sa dnevnog reda sjednice, uz obrazloženje da taj proces treba da teče paralelno sa izborom prvog čovjeka Obavještajno-bezbjednosne agencije OBA.

Potom je sinoć Radončić potvrdio da će izbor OBA i SIPA ići zajedno i najavio i da će Osman Mehmedagić Osmica,  ostati na čelu OBA. Mehmedagić je kadar SDA i ta stranka insistira na njegovom ostanku na toj poziciji.

- Naredna sjednica Savjeta ministara je u četvrtak, ali ni tada imenovanja neće biti na dnevnom redu. Konsultacije o imenovanju direktora SIPA i OBA su u toku i očekuemo da će brzo biti postignut dogovo – istakao je Radončić.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок