Goran Broćeta

Od formiranja većine u Klubu Srba zavisiće položaj srpskog naroda

  • 22.02.2019. 11:12

Polovina od 14 delegata koji su izabrani u Klub Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ podržava srpske stavove, a od formiranja većine u tom klubu zavisiće dalji položaj Srba u tom entitetu, izjavio je srpski delegat u ovom domu Goran Broćeta.

"Iz autentičnih srpskih stranaka došlo je nas četvoro iz Livanjskog kantona - tri iz SNSD-a i jedan iz SNS-a. Tu je i dvoje kolega iz Liberalne stranke koji podržavaju naše stavove i Zora Dujmović iz HDZ-a BiH koja je Srpkinja i u potpunosti podržava naše djelovanje u Klubu", pojasnio je Broćeta i dodao da nedostaju još tri delegata da bi ovaj klub bio popunjen. 

On je za "Glas Srpske" rekao da je drugih sedam delegata iz probosanske struje i da sve dalje zavisi od toga kako će biti popunjena preostala tri mjesta, odnosno da li će delegati iz autentičnih srpskih stranaka i onih koje podržavaju njihove stavove uspjeti da formiraju većinu u Klubu. 

"Ukoliko stvari prevagnu na srpsku stranu, onda ćemo imati svoje predstavnike i moći da se borimo za prava srpskog naroda, a, ako popuna ode na probosansku struju, položaj Srba biće još gori", rekao je Broćeta i dodao da će to doprinijeti daljem nestanku Srba na ovim prostorima. 

On je izrazio nadu i da će SNSD ući u vlast na nivou Federacije BiH, čime bi adekvatnije mogao zaštititi srpski narod u FBiH. 

"Drago mi je da su predstavnici SDA bili uzdržani prilikom glasanja za rukovodstvo Doma naroda pri izboru potpredsjednika iz reda srpskog naroda. Nadamo se da će se u narednom periodu tokom pregovora između SNSD-a i SDA i tom pitanju posvetiti pažnja", rekao je Broćeta.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије