Od 1. juna granice otvorene za sve

  • 22.05.2020. 17:26

U Bosnu i Hercegovinu za sada mogu da uđu strani državljani, ali samo oni koji imaju poslovne obaveze, dok će od 1. juna granice biti otvorene za sve.

Savjet ministara Bosne i Hercegovine juče je odlučio da stranci, poslovni ljudi, mogu da uđu u zemlju. Odlukom se omogućavaju ulazak i boravak strancu koji u Bosnu i Hercegovinu ulazi zbog poslovnih obaveza, pod uslovom da posjeduje pozivno pismo pravnog lica iz Bosne i Hercegovine koje ga angažuje u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus novi korona virus ovlaštene laboratorije, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Istovremeno je omogućen boravak u Bosni i Hercegovini strancima, članovima uže porodice (bračni partner, roditelji, djeca, braća i sestre) umrle osobe radi prisustva njenoj sahrani, najviše 72 sata od trenutka ulaska u BiH pod uslovom da posjeduju dokaze o smrti i srodstvu s umrlom osobom.

Podsjećamo da je Republički štab za vanredne situacije RS podnio inicijativu Savjetu ministara BiH da donese neophodne akte s ciljem ukidanja dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, a koji su uvedeni zbog pandemije virusa korona.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija najavio je da će od 1. juna biti omogućen ulazak svima u BiH, ali odluku još nije donio Savjet ministara tako da nije poznato pod kojim uslovima će biti moguće ući u zemlju.

Što se tiče ulaska državljana BiH u zemlju, kućna izolacija je ukinuta.

– Ta odluka je donesena 20. maja, ali važi i za one koji su ušli prije. Dakle, svi mogu slobodno da se kreću, neće biti provjeravani. Jedino u kućnoj izolaciji moraju da budu oni kojima je ta mjera izrečena po drugim osnovama, poput kontakta sa zaraženima – rekla je ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?