Od 1. jula bez rominga u regionu

  • 11.05.2021. 16:11

Korisnici mobilnih mreža od 1. jula neće plaćati dodatne naknade za roming u zemljama Balkana, odnosno koristiće roming usluge po domaćim cijenama, predviđeno je dokumentima koje je danas usvojio Savjet Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Savjet RAK-a usvojio je odluku o cijenama usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama i pravilo o primjeni politike primjerenog korištenja i procjeni održivosti ukidanja dodatnih naknada za regulisane maloprodajne usluge rominga, saopšteno je iz RAK-a.

Pravilom se propisuju detaljna pravila s ciljem obezbjeđivanja dosljedne primjene politike primjerenog korištenja koju operatori mogu primijeniti na potrošnju regulisanih maloprodajnih usluga rominga.

Savjet je, nakon održanih javnih konsultacija u vezi sa Nacrtom kodeksa o izmjeni Kodeksa o audio-vizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, usvojio predložene izmjene kojima se predlaže ukidanje vremenskog ograničenja za emitovanje sadržaja koji nisu namijenjeni maloljetnicima do 12 godina /kategorija 12 plus/.

Na današnjoj sjednici prihvaćena je informacija o stanju prelaska na digitalno zemaljsko emitovanje, a razmatrane su i žalbe u drugostepenom postupku.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.