Miodrag Linta

Očekivana provokacija: Zvizdić pokazao da Bošnjaci ne žele pomirenje

  • 30.04.2019. 09:04

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je da je izjava predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića na samitu u Berlinu da je nepovredivost međunarodno priznatih granica osnovno načelo EU očekivana provokacija jer bošnjački političari žele da priznaju samoproglašeno Kosovo, ali ih sprečava Republika Srpska.

"U pitanju je politika dvostrukih standarda zapadnih sila i političara u Sarajevu koja proizvodi stalne tenzije, strah, neizvjesnost i napetost. Rukovodstvo Srbije poštuje teritorijalni integritet BiH, ali isto tako traži da politika zvaničnog Sarajeva bude poštovanje terotrijalnog integriteta Srbije, što sada nije slučaj", rekao je Linta, koji je i predsjednik Saveza Srba iz regiona. 

On je naglasio da je dobro poznato da Zvizdićev šef Bakir Izetbegović i drugi politički lideri u Sarajevu krše načela međunarodnog prava, Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije i žele da priznaju Kosovo, ali ih u tome sprečava veto Republike Srpske, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona. 

Linta je naveo da je Zvizdić tokom jučerašnjeg sastanka u Berlinu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjedbost Frederikom Mogerini ponovo iznosio bezočne laži o glavnoj krivici Srbije za rat u BiH i ostale ratove devedesetih godina 20 vijeka na zapadnom Balkanu. 

"Zvizdić i ostali bošnjački političari nemaju snage i hrabrosti da konačno odustanu od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori, i da prestanu ponavljati neosnovane optužbe na račun Srbije i Republike Srpske za nepostojeći genocid i agresiju", rekao je Linta. 

On je zaključio da nažalost bošnjački političari ne žele trajni mir i stabilnost, niti pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, već i dalje zastupaju ratnu politiku Alije Izetbegovića koji je bila glavni uzrok rata u BiH.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм