Staša Košarac

Očajnički pokušaj SDS-a da isprovocira nove proteste u Srpskoj

  • 18.06.2018. 12:32

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da "svojim populističkim i predizbornim prijedlogom da se van snage stavi dio zakona o akcizama SDS pokušava da izazove nove proteste građana u Republici Srpskoj".

"Riječ je o očajničkom pokušaju SDS-a da se isprovociraju građani da ponovo izađu na ulice jer su im njihovi strani šefovi saopštili da loše stoje i da im samo izazivanje haosa može pomoći da ostvare nekakav rezultat na predstojećim opštim izborima", rekao je Košarac Srni komentarišući najavu SDS-a da će u parlamentarnu proceduru uputiti izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku. 

Prema njegovim riječima, "SDS ovim prijedlogom pokušava da ekonomski i politički oslabi Republiku Srpsku, što nije ništa novo i što su iz Sarajeva radili u protekle četiri godine". 

"Njihov problem je u tome što po pitanju akciza nemaju podršku svojih koalicionih partnera iz SDA jer i Federaciji BiH trebaju i novac i garancije za infrastrukturne projekte. U svim drugim slučajevima političkih i ekonomskih napada na Republiku Srpsku imali su podršku i bošnjačke politike i stranih mešetara, koji danas ćute o tome šta rade njihovi politički favoriti iz SDS-a i takozvanog Saveza za promjene", naglasio je Košarac. 

On je dodao da je poznat stav "SNSD-a da u zajedničkim institucijama podršku mogu da dobiju samo oni zakoni o kojima pozitivan stav izraze institucije Republike Srpske, koje SDS i Savez za promjene uporno zaobilaze". 

"U ovom slučaju zaobišli su i Savjet ministara, u kojem sjede ministri iz SDS-a i PDP-a. U političkom očaju i lutanju SDS je sam sebi postao opozicija u zajedničkim institucijama u Sarajevu", zaključio je Košarac. 

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević najavila je da će ovaj klub danas uputiti u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku. 

Ona je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu pojasnila da se ovim prijedlogom van snage stavlja zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.
 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.