Sarajevo

Novi skandal Bisere Turković

  • 29.07.2020. 17:39

Bisera Turković, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH ne prestaje da pravi skandale i iznenađuje javnost. Ona je ovaj put upriličila prijem u svom kabinetu zaposlenima u MIP-u BiH, Amiru Kreču i Benjaminu Pandžiću, koji su nosioci najviših priznanja takozvane Armije BiH "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka".

Na zvaničnoj internet stranici MIP-a BiH stoji da je tom prilikom Bisera Turković Kačaru i Pandžiću ponudila da izaberu bilo koju ambasadu BiH u svijetu gdje žele da rade, ali su obojica rekla da žele da ostanu u BiH.

Ovo je samo jedan u nizu skandala Bisere Turković od kada je imenova na mjesto ministra inostranih poslova u savjetu ministara BiH.

Podsjećamo da je poslije sastanka kojeg je upriličio srpski član Predsjedništva BiH za sve zaposlene u zajedničkim institucijama uslijedio nevjerovatan pritisak međunarodne zajednice.

Nakon tog sastanka na adresu srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, stigla su prijeteća pisma. 

Potpisali su ih šef delegacije EU u BiH, Johan Zatler, šef misije OEBS-a, Ketlin Kavalek, i otpravnik poslova u američkoj ambasadi, Elen Džermejn. 

Srpskim predstavnicima zamjerajli su prisustvo na sastanku u Istočnom Sarajevu.

Ostaje da se vidi, da li će slična reakcija uslijediti i sada. Ali, reakcija međunarodne zajednice vjerovatno će izosati kao i svaki put kada su u pitanju Bošnjaci.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.