Premijer Federacije BiH

Novalić naljutio građane: "Ulje poskupilo? Onda ga kupujte manje"

  • Извор: Аваз
  • 07.09.2021. 11:28

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić gostovao je na Federalnoj TV i tom prilikom je jedna njegova izjava u vezi poskupljenja ulja i piletine što je aktuelno ovih dana, postala viralna i izazvala je brojne komentare.

Naime, nakon što je voditelj emisije kazao da 100 KM ove godine nije isto kao 100 KM prošle godine, Novalić je odgovorio “zavisi šta kupujete”.

– Evo recimo ulje?- kazao je voditelj, na šta je Novalić kazao „ako kupujete ulje onda ćete ga kupiti 37 odsto manje, kupićete manje litara“.

– Kupujte manje, ako ste kupovali 100 litara, sada ćete kupiti naprimer 63 – obrazložio je odgovor Novalić.

Novinar je konstatovao da plate i penzije nisu pratile poskupljenja. Novalić je ipak nastavio da poredi plate i penzije danas i prethodnih godina, kazavši i da potrošačka korpa ne postoji u statistici.

– Potrošačka korpa ne postoji u našoj statistici, ona je proizvoljna, mislim da je sindikat plasirao i to se u svijetu uopšte ne koristi. Koristi se indeks potrošačkih cijena. Od Brisela do nas, svi koriste iste metode. U zadnje vrijeme u javnom diskursu deformaciju proizvodi poskupljenje ulja i piletine. Međutim, za to isto vrijeme postoji i krompir koji je jeftiniji 40 posto, gorivo je jeftinije nego 2019- rekao je Novalić.


Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.