Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Novaković Bursać: Visoki predstavnik nema pravo da nameće zakone

  • 22.02.2021. 15:58

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da niti visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, niti bilo koji čovjek u toj ulozi, nema pravo da nameće zakone jer za to nema pravnog osnova.

"Incko prijeteći kojekakvim odlukama nastavlja da bude dio problema u ovoj zemlji, a već dugo nije dio nikakvog rješenja, osim u pravcu ispunjenja određenih političkih zahtjeva bošnjačkih stranaka", rekla je Bursaćeva.

Ona je istakla da bi daleko bolje bilo da se Incko posveti zadacima koji će riješiti probleme u BiH, a ne da donosi odluke i nameće zakone koji će prouzrokovati probleme.

"Imajući na umu da je još prisutna ta institucija, čija je uloga pomoć u sprovođenju civilnog aspekta Dejtonskog mirovnog sporazuma, bilo bi korisnije da se zalaže za istraživanje i objelodanjivanje pune istine o ratnim dešavanjima i zločinima, a koja uključuju mnoga stratišta srpskog naroda nikad procesuirana i nikad do sad kvalifikovana na pravi način", poručila je Bursaćeva.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko ponovo je zaprijetio da će nametnuti zakon o zabrani negiranja genocida u BiH ukoliko do 11. jula ne bude usvojen u parlamentu BiH.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.