Milan Tegeltija

Niko nije ni podnio zahtjev za okupljanje ispred VSTS-a

  • 27.05.2019. 19:13

Protesta ispred Visokog sudskog i tužilačkog savjeta u srijedu neće biti, a sjednica će se održati u prostorijama VSTS-a, kako je i planirano. To za ATV poručuje Milan Tegeltija, predsjednik VSTS-a.

U sarajevskom Kantonalnom MUP-u niko nije ni podnio zahtjev za okupljanje, iako je na društvenim mrežama ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao na okupljanje i najvaljivao da će čak on proteste predvoditi. Mektić se danas nije oglašavao. S druge strane, Tegeltija kaže da Mektić svojim istupima pokušava da izvrši politički pritisak na pravosuđe.

“Ministar bezbjednosti, koji je aktivni političar i direktni predstavnik izvršne vlasti, ne može pozivati građane na građanske proteste, jer su svi protesti kojih je on inicijator isključivo političke prirode. S obzirom na navedeno, sve eventualne proteste koji bi se mogli desiti nakon njegovog poziva, smatraću direktnim političkim pritiskom na moj profesionalni integritet i nezavisnost, kako i na integritet i nezavisnost pravosuđa te ugrožavanje moje lične sigurnosti od strane ministra koji bi o mojoj sigurnosti, kao i sigurnosti svih drugih građana, morao da se brine," rekao je Tegeltija. 

Zbog ugrožavanja bezbjednosti, Milan Tegeltija se obratio Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i zatražio obezbjeđenje njegove ličnosti tokom boravka u Sarajevu. Postupak Dragana Mektića osudio je danas sarajevski advokat Asim Crnalić.

“Ako se borimo za pravnu državu onda, po mome mišljenu, najmanje što možemo i smijemo učiniti je da vršimo pritisak na tužilaštvo i na sud,“ rekao je Crnalić.

Danas su sarajevski mediji objavili pismo koje je, kako je navedeno, napisala grupa radnika ministarstva bezbjednosti. U tom pismu Dragana Mektića optužuju za  nepotizam, diskriminaciju Bošnjaka i druge afere koje imaju veze sa korupcijom. O korupciji o kojoj se posljednjih dana govori i piše, u Tužilaštvu je danas trebao biti saslušan inspektor SIPA-e Marko Pandža. SIPA-ini inspektori u Tužilaštvu su se pojavili, ali ne i Pandža, što je zbunilo i novinare.

Kada će Marko Pandža biti ispitan, u Tužilaštvu, a ni u SIPA-i ne otkrivaju. Za sada, Tužilaštvo je saslušalo Nermina Aleševića, biznismena iz Velike Kladuše.
 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина