Bacao cipelu u Potočarima

Nihad Aličković koji je prenosio suđenje Karadžiću jurišao i na Vučića

09:38, 22.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je u sudnicu u Hagu prošvercovao mobilni telefon i na "Fejsbuk" profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću, markiran je kao osoba koja je u julu 2015. godine u Potočarima, bacanjem cipele ka Aleksandru Vučiću, dala mig za brutalni juriš na tadašnjeg premijera Srbije, ali zbog toga nikada nije priveden, pišu "Večernje novosti".

Aličković je u Hagu prije dva dana, kada je izrečena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske, ispred suda raširio ratnu zastavu takozvane Armije BiH, a onda napao starijeg muškarca koji je bio ogrnut srpskom zastavom, prijetio mu i vrijeđao ga. 

Listi navodi da je Aličković prijatelj ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, kao i da je u ekstremnim bošnjačkim krugovima postao poznat prije nekoliko godina nakon pokušaja linčovanja Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima. 

Antidejtonski pokret i Aličković poznati su i po paljenju institucija tokom nasilnih protesta u Federaciji BiH i uzimanju poslanika za taoce. 

Uoči novogodišnjih praznika Aličković je ispred objekta Islamske zajednice u Derventi uručivao "antidejton paketiće" bošnjačkoj djeci, nazivajući ih "gazijama, herojima, malim `zlatnim ljiljanima` koji odrastaju u očuvanju svoje vjere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH".