Ministarstvo inostranih poslova BiH

Netačni navodi o prosljeđivanju pisma predsjednika Hrvatske

  • 27.07.2018. 16:42

Ministarstvo inostranih poslova BiH negiralo je danas informacije objavljene u pojedinim medijima da je ministar Igor Crnadak odbio da proslijedi pismo saučešća hrvatskog predsjednika nakon smrti Hatidže Mehmedović.

"Prosljeđivanje sličnih akata na adrese u BiH je u isključivoj nadležnosti Sektora za bilateralne odnose Ministarstva inostranih poslova BiH, a ministar inostranih poslova niti učestvuje u ovim procedurama, niti je u navedenom periodu bio u BiH, te je za pomenuti slučaj saznao iz medija", ističe se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH. 

U saopštenju se navodi da je do nesporazuma u komunikaciji između službenika Sektora za bilateralne odnose i predstavnika Ambasade Hrvatske povodom ovog slučaja došlo zbog stručnog mišljenja Sektora da u ovakvim slučajevima korespondencija treba da se vrši direktno prema adresatu koje je naznačila Ambasada Hrvatske. 

"Nakon što je upoznat o cijelom slučaju, Crnadak je izdao instrukciju na osnovu koje će Ministarstvo inostranih poslova danas notom odgovoriti Ambasadi Hrvatske u BiH, u kojoj će biti navedeno da je kopija pisma predsjednika Hrvatske proslijeđena na adresu primaoca, uz obrazloženje detalja pomenutog nesporazuma i predočavanje stručnog mišljenja nadležnog Sektora po ovom pitanju", dodaju iz Ministarstva. 

U saopštenju se naglašava da je Crnadak u više navrata izražavao poštovanje prema svim žrtvama rata u BiH, bez obzira na to kojem narodu pripadaju i najoštrije odbacuje sve optužbe koje su povodom ovog slučaja iznesene na njegov račun.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок