Dva kandidata iz DNS-a

Nešić predložio Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

  • 13.12.2019. 15:35

Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavljeno je ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Kako je Tegeltija potvrdio na konferenciji za novinare ovaj prijedlog podnio je potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Riječ o Mlađenu Božoviću, Crnogorcu iz Istočne Ilidže, za kojeg je ATV prvi pisao kao mogućem kandidatu za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice

Predsjedništvo DNS-a je 9. decembra predložilo Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, a protiv ovog prijedloga, objavili su mediji, bilo je šest predsjednika regionalnih odbora u DNS-u, od ukupno devet.

Takođe, i veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se protivilo imenovanju Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na tu funkciju.

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, napisali su dopis koji planiraju da pošalju predsjedniku stranke Marku Paviću u kojem traže da povuče kandidaturu Aćimovića.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je otvoreno priznao da će partiju na čijem je čelu napustiti pojedini  funkcioneri koji kako je rekao sebe vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci. Vrata su im širom otvorena, poručuje to Pavić u intervjuu za Nezavisne novine. U DNS-u,  poručuje još Pavić slijedi ”provjetravanje”. 

Lider DNS a Marko  Pavić, ipak, za ATV  nije želio da  otkrije o kojim članovima partije je riječ niti da dodatno pojasni šta znači dodatni provjetravanje. 

"Više nemamo međusobnih razmirica, a nekome to očigledno ne godi. Vjerovatno nismo dobro provjetrili DNS. Činjenica je da nas napušta jedan broj funkcionera koji sebe vide u nekom biznisu preko DNS funkcija. DNS to ne prihvata i dolazi u sukob s takvima", poručuje Pavić.

Nezadovoljni članovi DNS-a zaprijetili su Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtjevi ne budu uzeti u obzir i dali punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsjedništva DNS-a Slavku Gligoriću.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je danas za "Nezavisne novine" da Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice jer su tako, kako kaže, odlučili organi stranke, te najavio da će DNS napustiti određeni broj funkcionera koji sebe, kako kaže, vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.