"Ključa" u DNS-u

Nešić predložio Božovića, Pavić ne odustaje od Aćimovića

  • 13.12.2019. 16:35

Predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji dostavljeno je ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Kako je Tegeltija potvrdio na konferenciji za novinare ovaj prijedlog podnio je potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Riječ o Mlađenu Božoviću, Crnogorcu iz Istočne Ilidže, za kojeg je ATV prvi pisao kao mogućem kandidatu za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Potpredsjednik DNS Nenad Nešić potvrdio je da je predložio Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

"On ostaje pri Aćimoviću, ja ostajem pri Mlađenu Božoviću i samo da vas napomenem, u parlamentu Bosne i Hercegovine Nenad Nešić glasa. Nenadu Nešiću niko nije poklonio mandat. Ukoliko je gospodinu Paviću preči Aćimović od Nešića i drugih funkcionera koji su krvlju radili da naprave rezultate i da osvoje 100 hiljada glasova.. šta da kažem ja na to", rekao je Nešić za ATV.

On je naglasio da cijeni predsjednika stranke Marka Pavića i njegov rad, ali smatra da je ovaj put pogriješio, a za ATV poručuje da nema namjeru da ide iz DNS-a

"Ko god misli da me isključi imaju organi stranke pa neka predloži, a ja ću iznijeti svoje argumente. Ja sam uvjeđen da članstvo DNS-a ne želi moje isključenje", rekao je Nešić za ATV.

Marko Pavić, lider DNS-a rekao je da je DNS jednoglasno donio svoju odluku na kolegiju i da ne misli mijenjati svoje stavove, te iznio svoje mišljenje o tome što je Nešić predložio Božovića.

"Nisam ja njemu ništa zamjerio, to je jedno političko neiskustvo i ne znam kako bih to više i nazvao. Stavljanje nekih drugih interesa ispred stranačkih. To ja niti mogu prihvatiti niti DNS može prihvatiti. Nikome ja ne zamjerim, a posebno njemu pošto je bio moj ljubimac", rekao je Pavić za ATV.

Pavić dodaje da će isključena iz stranke zavisiti od raspleta događaja.

Predsjedništvo DNS-a je 9. decembra predložilo Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, a protiv ovog prijedloga, objavili su mediji, bilo je šest predsjednika regionalnih odbora u DNS-u, od ukupno devet.

Takođe, i veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se protivilo imenovanju Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na tu funkciju.

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, napisali su dopis koji planiraju da pošalju predsjedniku stranke Marku Paviću u kojem traže da povuče kandidaturu Aćimovića.

Pavić je otvoreno priznao da će partiju na čijem je čelu napustiti pojedini  funkcioneri koji kako je rekao sebe vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci. Vrata su im širom otvorena, poručuje to Pavić u intervjuu za Nezavisne novine. U DNS-u,  poručuje još Pavić slijedi ”provjetravanje”. 

Lider DNS a Marko  Pavić, ipak, za ATV  nije želio da  otkrije o kojim članovima partije je riječ niti da dodatno pojasni šta znači dodatni provjetravanje. 

"Više nemamo međusobnih razmirica, a nekome to očigledno ne godi. Vjerovatno nismo dobro provjetrili DNS. Činjenica je da nas napušta jedan broj funkcionera koji sebe vide u nekom biznisu preko DNS funkcija. DNS to ne prihvata i dolazi u sukob s takvima", poručuje Pavić.

Nezadovoljni članovi DNS-a zaprijetili su Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtjevi ne budu uzeti u obzir i dali punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsjedništva DNS-a Slavku Gligoriću.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.