Poslanik DNS-a PD PS BiH

Nešić: Kompletna reprezentacija srpske stoji iza kandidata DNS-a

  • 16.01.2020. 15:16

Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić ocijenio je danas da kompletna reprezentacija iz Republike Srpske, koja predstavlja parlamentarnu većinu u Parlamentranoj skupštini BiH, stoji iza kandidata DNS-a Mlađena Božovića za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Komentarišući skidanje tačke o potvrđivanju imenovanja Božovića za ministra sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma, Nešić je novinarima u Sarajevu rekao da je jutros o tome razgovarao sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

"U ime DNS-a sam jutros uputio dopis i zatražio skidanje sa dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma tačku izbor i imenovanje Božovića dok se ne obave dodatne konsultacije. Nadam se da sada imamo dovoljno vremena, s obzirom na to da je naredna sjednica predviđena za 4. februar, te da u tom periodu razriješimo sve nedoumice u vezi sa imenovanjem ministra", rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, očigledno je da više ne postoje personalni, već neki drugi problemi na koje odgovor treba da daju oni koji koče imenovanje ministra.

Kad je riječ o odnosima stranaka iz Republike Srpske koje čine većinu u parlamentu BiH, Nešić je naglasio da ne vidi nikakve loše namjere SNSD-a prema DNS-u.

"Juče sam bio sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji me je potpuno uvjerio da oni stoje iza našeg kadnidata Božovića. Ako ste pažljivo slušali, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je rekao da Božović ostaje kandidat", dodao je Nešić.

On je rekao da je SNSD vodeća stranka u koaliciji iz Republike Srpske, te da kao takva pregovara sa partnerima iz Federacije BiH.

"Mene niko nije zvao na razgovore, ukoliko to učini, mi ćemo se svakako odazvati. Jedva čekam da čujem u čemu je problem", istakao je Nešić.
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.