Fahrudin Radončić

"Nervozni Šefik" da pogleda dokumente iz rata, on ima drugačiji migrantski plan

  • 16.06.2020. 12:54

Bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je da postoje ogromne političke razlike između njega i člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića kada je riječ o pitanju obaveza bezbjednosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana.

On je demantovao jučerašnje navode DŽaferovića da su njihovi migratski planovi bili isti, navodeći da je DŽaferović "predsjednička marioneta koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji" i da opet pokušava da dezavuiše javnost.

"Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza bezbjednosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti. Nije isti i nikada neće biti!", napisao je Radončić na svom "Instagram" nalogu.

On je poručio da "nervozni Šefik" pogleda dokumente iz rata, sa njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana /koje su se, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali/.

Radončić, koji je lider SBB-a, objavio je na "Instagramu" dva takva dokumenta uz poruku da "ako koza laže, rog ne laže".

On je objavio dva dokumenta Centra službi bezbjednosti Zenica o prijemu državljanstva iz 1995. godine, sa potpisom DŽaferovića, tadašnjeg načelnika centra. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)