Marina Pendeš

Nema zakonskog osnova da se OS šalju na granicu 

  • 04.07.2019. 17:07

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

"Pripadnici Oružanih snaga BiH mogu se samo privremeno angažovati, i to u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH u slučajevima prirodnih katastrofa ili nesreća", rekla je Pendeševa danas novinarima u Banjaluci. 

Ona je pojasnila da je to angažovanje moguće tako da se na pojedinim lokacijama upotrijebe inženjerijske jedinice radi zaprečavanja lokaliteta, ali ne i da tu ostanu. 

Komentarišući nabavku motornih vozila za potrebe Oružanih snaga BiH, Pendeševa je rekla da je riječ o višegodišnjem projektu i kapitalnim ulaganjima koja su odobrena i definisana odlukom Predsjedništva BiH. 

"Pripremili smo gotovo svu proceduru, ali još radimo na bazi odluke o privremenom finansiranju i čekaćemo da se usvoji budžet", istakla je Pendeševa. 

Predsjedavajući Savjet ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je u utorak, 2. jula, da je Savjet ministara u tehničkom mandatu zadužio ministra odbrane Marinu Pendeš da hitno pripremi i Predsjedništvu BiH uputi odluku o angažovanju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga na lokacije koje migranti koriste za nelegalni ulazak u BiH. 
 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)