Borjana Krišto

Nema pretpostavki za održavanje sjednice PD PSBiH

  • 16.01.2019. 15:45

Predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto izjavila je danas da za sutra zakazana sjednica ovog doma neće biti održana jer za to nisu stvorene pretpostavke, budući da određeni broj poslaničkih klubova nije dostavio prijedloge za formiranje stalnih komisija.

Ona je navela da je Poslovnikom Predstavničkog doma propisano da se stalne komisije doma formiraju prema veličini klubova i da u njihovom sastavu moraju biti dvije trećine članova iz Federacije BiH i jedna iz Republike Srpske.

"Određeni broj klubova kako iz Republike Srpske, tako i Federacije nije dostavio prijedloge za članove stalnih komisija, pa nisu ispunjeni poslovnički uslovi za formiranje tih tijela", rekla je Krišto, konstatujući da samim tim nisu stvoreni uslovi za održavanje sjednice.

Prema njenim riječima, stranke su imale mjesec dana da dostave prijedloge.

"Svako ima svoje stavove, to je legitimno, ali mi, kao Kolegijum, moramo poštovati zakonske i ustavne, te poslovničke odredbe i o sazivanju i održavanju sjednice", precizirala je Krišto.

Ona kaže da nije razmatran zahtjev Kluba poslanika SNSD-a za odgađanje sjednice, ističući da to nije bilo potrebno jer nema uslova za njeno održavanje.

Članovi Kolegijuma dogovorili su da ponovo od klubova poslanika zatraže da budu ažurni i odgovorni i dostave svoje prijedloge za komisije kako bi mogli pristupiti sazivanju ove sjednice i izradi plana i aktivnosti za idući mjesec.

Izbor članova šest stalnih komisija Predstavničkog doma bio je jedina tačka sjednice.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.