Petar Ivancov

Nema ništa sporno u nabavci pušaka

  • 06.06.2018. 20:16

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je da ne vidi nikakav razlog za zabrinutost zbog toga što su pojedine agencije za sprovođenje zakona u BiH nabavile duge cijevi.

On je novinarima u Sarajevu rekao da je i sam visoki predstavnik Valentin Incko rekao da je nabavka naoružanja bila po zakonu. 

"Nabavka oružja je bila transparenta i nijedna od evropskih intitucija nije to dovodila u pitanje. Oni smatraju da je sve bilo u okviru zakona", istakao je Ivancov. 

Prema njegovim riječima, o proporcionalnoj nabavci dugih cijevi trebaju da odlučuju lokalne vlasti, a ne stranci. 

Predstavnik Rusije u Upravnom odboru Savjeta za provođenje mira (PIK) u BiH nije se saglasio sa stavom u kominikeu PIK-a da su "nesrazmjerne nabavke dugih cijevi koje su realizovale pojedine agencije za sprovođenje zakona izazvale zabrinutost". 

Incko je rekao da je kupovina naoružanja za MUP Republike Srpske bila legalna, transparentna i uz sve potrebne dozvole, ali da u kantonima u Federaciji BiH o tome nema podataka jer "svaki kupuje kako hoće". 

"Ukoliko bi tu došlo do prekomjerne nabavke oružja, nama bi to smetalo", rekao je Incko na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon dvodnevne sjednice političkih direktora zemalja članica Upravnog odbora PIK-a. 

Prema njegovim riječima, policija mora da se modernizuje jer bi kriminalci, u suprotnom, bili u prednosti. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић