Srbi iz Odžaka

Negativan odnos prema Srbima u svim dijelovima FBiH

  • 20.04.2020. 16:48

Srbi iz Odžaka oštro osuđuju formiranje migrantskog centra u srpskom selu Lipa kod Bihaća, te poručuju da stoje rame uz rame sa Srbima u Unsko-sanskom kantonu jer je negativan odnos prema Srbima u svim dijelovima Federacije BiH.

"Najoštrije osuđujem izgradnju migrantskog centra u povratničkom selo Lipa kod Bihaća. Saosjećam sa Srbima povratnicima iz tih dijelova Federacije BiH jer je sličan odnos prema nama na svim dijelovima ovog entiteta", rekao je Srni predsjednik srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić.

On je istakao da u Posavskom kantonu još ima povratničkih mjesta sa većinskim srpskim stanovništvom koja nemaju osnovne uslove za život dostojan čovjeka u 21. vijeku.

"U selu Donja Dubica, opština Odžak, izgrađeni arterac je još od 1984. godine, a opština i kanton do sada nisu za shodno našli ili izdvojili sredstva za izgradnju novog arterskog bunara. Potom na drugom dijelu Federacije gledamo kako kvazi izbjeglice dobijaju i struju i vodu i internet i hranu za samo par dana", naglasio je Ivetić.

On je ocijenio da postojanje Srba u FBiH u mnogome smeta aktuelnoj vlasti i na sve načine nastoji da uništi Srbe.

"Smatramo da nam je sada potrebno jedinstvo svih srpskih predstavnika vlasti i udruženja iz Federacije, da stanemo u odbranu naše djedovine ma gde se ona nalazila. Spremni smo se organizovati i doći na proteste ili skupove podrške našem narodu u ovom dijelu FBiH ukoliko bude bilo potrebn", poručio je Ivetić.

Тагови: