Predstavnički dom

Nastavljena rasprava o ekspozeu

  • 05.12.2019. 12:48

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je raspravu o ekspozeu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije, nakon pauze date kako bi poslanicima u pismenoj formi bio dostavljen ovaj tekst.

Poslanik SDA Šemsudin Mehmedović ocijenio je ohrabrujućim ekspoze koji je poslanicima danas iznio predsjedavajući Tegeltija.

Mehmedović je istakao da je na osnovu Tegeltijinih izjava stekao utisak da je više profesionalac nego političar, konstatujući da je uloga predsjedavajućeg Savjeta ministara u znatnoj mjeri i politička.

"Ako se 30 odsto ovoga ostvari, onda bi to bio veliki uspjeh i pomak u jačanju institucija BiH i njenog kredibiliteta na međunarodnom planu", rekao je Mehmedović u nastavku rasprave Predstavničkog doma.

Jedno od Mehmedovićevih pitanja upućenih Tegeltiji odnosi se na Program reformi BiH koje je usvojilo Predsjedništvo BiH, odnosno da li će mu ovaj dokument biti temelj rada u narednih nekoliko godina.

Mehmedović očekuje od Tegeltije i odgovor da li će poštovati sudske odluke, uključujući i odluke međunarodnih sudova, koje se odnose na BiH, da li će kao predsjedavajući Savjeta ministara posjetiti Potočare i da li će svojim djelovanjem i političkim djelovanjem poštovati ravnopravnost svih naroda.

Sjednicu pratite na ovom LINKU.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.