Miloš Stevanović

Naoružani migranti ogolili bezbjednosni rizik

  • 26.09.2018. 12:53

Migranti sa oružjem i prigušivačem koji su uhapšeni u Sarajevu razotkrili su bezbjednosni rizik migrantske krize koji institucije na nivou BiH nisu dovoljno ozbiljno shvatile, izjavio je danas gradski menadžer Bijeljine Miloš Stevanović.

"To unosi dodatnu uznemirenost među građane, posebno u predizbornom  periodu", rekao je Stevanović, koji je i član Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata na teritoriji Srpske. 

Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Bijeljine, gradu u Srpskoj koji je najviše pogođen migrantskom krizom, Stevanović je rekao da su uznemireni građani lokalnoj administraciji uputili niz pisama, peticija i pritužbi zbog ovog problema, a da je otkrivanje migranata sa oružjem, municijom i prigušivačem stvorilo dodatnu napetost. 

"Institucije Republike Srpske i ranije su ukazivale na bezbjednosne rizike od dolaska migranata, ali potrebno je da se i institucije na nivou BiH više posvete ovoj krizi", ocijenio je Stevanović. 

Kao dobar primjer rada institucija u oblasti migrantske krize, Stevanović je naveo produžetak radnog vremena i uvođenje rada vikendom resorne kancelarije za strance u Bijeljini. 

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je u ponedjeljak, 24. septembra, dva migranta iz Sirije i Alžira, a uviđajem na više lokacija pronašla je veću količinu naoružanja.