Sarajevo

Nacrt budžeta ponovo odgođen za narednu sjednicu Savjeta ministara

  • 08.02.2021. 16:19

Savjet ministara danas nije donio konačnu odluku o usvajanju Nacrta budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, jer je posljednjih dana stiglo nekoliko novih prijedloga na budžet koje je potrebno razmotriti.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda najavio je da će se o ovom pitanju članovi Savjeta izjašnjavati na narednoj sjednici.

On je rekao novinarima da je na njegov prijedlog Nacrt budžeta odgođen za narednu sjednicu, te da je današnja rasprava bila korektna i fer.

Bevanda je naveo da će na narednoj sjednici Savjeta ministara biti razmatrano i vraćanje osnovice plata zaposlenih u institucijama BiH.

Budžet za institucije BiH ove godine je povećan i iznosi milijardu i 27 miliona KM, dok su za spoljni dug izdvojena 843 miliona KM.

Danas nije usvojen ni Prijedlog odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica EU, zbog čega je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izrazio žaljenje.

Košarac je ocijenio da je bio dobar momenat za njegovo usvajanje i da na osnovu primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH bude ravnopravan partner EU.

Тагови: