Na sjednicu Zajedničke komisije došao i Mehmedagić

  • 17.06.2020. 13:51

U Sarajevu je počela sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) na kojoj bi trebalo da budu razmatrani izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet ove bezbjednosne agencije, a sjednici prisustvuje i direktor Agencije Osman Mehmedagić.

Zamjenik predsjedavajućeg ove zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul rekao je juče Srni da će se na sjednici komisije naći izvještaj glavnog inspektora OBA i budžet OBA, kao i cijeli niz izvještaja o kojima se mora raspravljati jer komisija nije dugo zasjedala.

Član Zajedničke komisije Nenad Stevandić izjavio je da očekuje da na sjednici Komisije budu razjašnjena mnoga pitanja u vezi s ovom agencijom.

"Otvoriće se i nadam se razjasniti mnoga pitanja u vezi s OBA, njenim funkcionisanjem, glavnim inspektorom, diplomom direktora OBA Osmana Mehmedagića Osmice, kao i statusna pitanja u vezi s načinom rada, te prijevremenim penzionisanjem srpskih kadrova, dok se za druge kadrove to nije činilo. Vidjećemo da li postoji diskriminacija", rekao je Stevandić.

Član ove komisije Safet Softić rekao je juče Srni da je centralna tema sjednice ove komisije budžet Agencije.

Na pitanje da li će se na sjednici Komisije otvarati pitanje diplome direktora OBA Osmana Mehmedagića Osmice, Softić je rekao da, prema dnevnom redu, to nije planirano.

"Da li će pojedinačno neko od članova Komisije pokrenuti to pitanje, to ne znam, ostaje da vidimo", rekao je Softić, koji je i potpredsjednik SDA.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина