Na području Hercegovine pojavili se novi klasteri

  • 29.03.2020. 13:40

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu broj oboljelih od koronavirusa porastao je na 44, a u protekla 24 sata, kako smo to izvijestili sinoć, evidentirano je 11  novih slučajeva.

Na području Čitluka je pet osoba zaraženih koronavirusom i, najvjerovatnije, riječ je o kontaktima prvozaražene osobe iz tog grada, koja je boravila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nova četiri slučaja su registrovana u Konjicu, a tokom dana se, kako saznajemo, čekaju rezultati za osam uzoraka. Svi oboljeli u Konjicu vežu se za klaster „Igman“.

U Mostaru su potvrđena dva nova slučaja, a vežu se za klaster „BHANSA“.

Na području Zapadnohercegovačkog kantona  do sada je, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo GF BiH, potvrđeno 18 slučajeva, a novi je juče zabilježen u Posušju i, kako saznajemo, riječ je o novom klasteru.

U Ljubuškom je juče zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom, gdje se časna sestra javila u tamošnji Dom zdravlja, a nakon čega je šest medicinskih radnika poslato u izolaciju.

Takođe, kako je neslužbeno potvrđeno, časna sestra koja boravi u jednoj kući u Miletini u blizini Međugorja, odnosno, na području opštine Čitluk, imala je kontakt sa osobom iz Italije.

Inače, iz Kriznog štaba HNK su potvrdili da su kantonalni sanitarni inspektori u protekla 24 sata  izdali su 11 rješenja o izolaciji i samoizolaciji, a ukupno su, do sada, izdata 1443 rješenja.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)