Policija imala posla

Na graničnim prelazima u BiH uhapšeno šest osoba

  • 26.07.2019. 15:54

Pripadnici Granične policije BiH su posljednjih nekoliko dana na graničnim prelazima BiH uhapsili šest osoba.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili osobu čiji su inicijali T.Č. (48), za koga je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Visoko raspisala potragu zbog prevare.

On je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Dubaija i predat je službenicima Policijske stanice Visoko.

Službenici ove jedinice su na letu iz Istanbula uhapsili državljanku BiH čiji su inicijali B.H. (50), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krađe.

Ona je predata službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na ulazu u BiH na prelazu Popovi, službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su državljanina Srbije čiji su inicijali Đ.G. (30) jer je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog teške prevare.

On je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina su na prelazu Rača uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali A.R. (29) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog izazivanje opšte opasnosti.

On je predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na ulazu u BiH na prelazu Brod uhapšen je državljanin BiH E.H. (23), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Policijska stanica Tešanj zbog nasilničkog ponašanja.
On je predat službenicima navedene stanice.

Prilikom ulaza u BiH na graničnom prelazu Hum uhapšena je državljanka čiji su inicijali D.M. (33) jer je potražuje Policijska uprava Istočno Novo Sarajevo zbog pronevjere.

Službenici Jedinice granične policije Hum predali su je službenicima Policijske uprave Foča.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo kontrolom četiri strana državljana otkrili su četiri falsifikovana pasoša Kine kojima su pokušali ući u BiH.

Dodatnim provjerama za dva pasoša je utvrđeno da ih potražuje Interpol kao ukradene dokumente.

Strani državljani kontrolisani su na letu iz Istanbula i nisu imali druge dokumente na osnovu kojih bi bio utvrđen njihov identitet.

U razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Vijetnama.

Zbog sumnje da su počinili krivotvorenje isprave o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema njegovom nalogu, strani državljani su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionisani, odbijen im je ulazak u BiH, dok su falsifikovani dokumenti privremeno oduzeti.

Тагови: