Miodrag Linta

Mnogi Bošnjaci se predstavljaju kao žrtve nepostojećeg genocida

  • 12.07.2020. 16:23

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta nazvao je vrhunskim licemjerjem da se mnogi Bošnjaci predstavljaju kao žrtve nepostojećeg genocida u Srebrenici, a stradali su kao pripadnici bošnjačke vojske u akcijama etničkog čišćenja i ubijanja Srba po mnogim srpskim selima.

- Јasno je, ako bi neko od Bošnjaka bio osuđen za te zločine onda bi se potvrdilo da u Potočarima nisu sahranjeni samo civili, kako to prikazuju bošnjački političari i zapadni centri moći, već vojnici koji su činili brutalne zločine nad Srbima u srebreničkim i bratunačkim selima i čitavom Podrinju - rekao je Linta.

On je istakao da je ta činjenica jedan od brojnih dokaza da su međunarodni sudovi i pravosuđe BiH političke institucije, čiji je cilj da satanizuju Srbe i opravdaju vrhunsku laž da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima.

Linta je podsjetio da je prošlo 28 godina od svirepog ubistva 69 Srba u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni na Petrovdan 1992. godine, a muslimanski zločinci na čelu sa Naserom Orićem još nisu kažnjeni.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм