Mlinarevićeva samoinicijativno odlučila da se zastava spusti na pola koplja?

  • 22.05.2020. 17:18

Zastava na zgradi Ambasade BiH u Pragu bila je spuštena na pola koplja, a prema čijem nalogu je to učinjeno moraće pisano da se izjasni ambasadorka BiH u Češkoj Martina Mlinarević, rekla je Srni ministarka inostranih poslova u Savjetu ministara Bosera Turković.

Turkovićeva je rekla da su iz Ministarstva pozvali kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da se razjasni koji su razlozi i ko je naredio da se zastava sinoć spusti na pola koplja.

- Izgleda da je Mlinarevićeva to uradila samoinicijativno i naredila da se zastava BiH spusti na pola koplja. Danas je zastava vraćena jer nema nikakvih razloga da bude na pola koplja - rekla je Turkovićeva nakon medijskih napisa da je zastava na Ambasadi u Pragu bila spuštena povodom smrti književnika Bekima Sejranovića.

Ona je dodala da će Mlinarevićeva morati da se pisano izjasni o cijelom slučaju.

- Nedopustivo je da se takve stvari rade. Po tome ispada da bi svako od nas mogao da u instituciji u kojoj radi traži spuštanje zastave na pola koplja ako mu umru roditelji ili neko drugi. Vjerovatno je u pitanju neznanje, ali pisano će morati da se izjasni o tome - istakla je Turkovićeva.

Neki federalni mediji prenijeli su da je zastava BiH na Ambasadi u Pragu na pola koplja bila spuštena povodom smrti književnika Bekima Sejranovića.

Ambasadorka BiH u Pragu Martina Mlinarević napisala je na svom Tviteru da je na toj ambasadi zastava spuštena na pola koplja i da je "umro najtalentovaniji pisac mlade generacije BiH".

- Tebi nije ni pokoj, ni smiraj na kraju, nego bistro, Bekime... Ti si rijeka bio i rijeka ostao - objavila je Mlinarevićeva.