Istočno Novo Sarajevo

Mladi i nezaposleni prozivaju Šarovića i Babalja zbog nepotizma

09:48, 21.06.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Istočnom Novom Sarajevu jutros su osvanuli plakati kojima grupa mladih, nezaposlenih građana Republike Srpske proziva ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirka Šarovića i delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja zbog "nepotizma i trgovine uticajem i zapošljavanja u institucijama BiH".

"Ogrezli u nepotizmu, korupciji i trgovini uticaja, u državne institucije zapošljavaju svoju rodbinu, kumove, prijatelje i poslušnike, a mladim i nezaposlenim ne daju ni minimum nade i šanse za zapošljavanje", navodi se u tekstu pod naslovom "Ministre Šaroviću i poslaniče Babalj zaposlite i tatu".

U tesktu se tvrdi da u "Savjetu ministara kao pomoćnik ministra radi Ljiljana Bogdanović, u kabinetu ministra njena kćerka Ranka Bogdanović, dok u Upravi za indirektno oporezivanje radi i sin Aleksandar Bogdanović", koji je, kako je navedeno, prije toga kao zaslužni sin pripravnički staž odradio u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

"Ostalo je još da zaposle tatu Bogdanovića. Zahvaljujući ovim i ovakvim političarima, nama je ostalo da prvim autobusom 'uđemo' u EU ili da se priključimo karavanu Pakistanaca ili Avganistanaca na putu za Zapadnu Evropu", poručuju mladi, nezaposleni građani i dodaju da ih "posebno boli pasivnost medija, bezbjednosnih organa i tužilaštva".