Odlazeći član Predsjedništva BiH

Mladen Ivanić sklanja ličnu arhivu?

16:40, 07.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
U kabinetu odlazećeg člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Mladena Ivanića posljednjih dana užurbano se radi na sređivanju i premještanju dokumentacije i arhive. 

Kako nezvanično saznajemo, dio dokumntacije koja se odnosi na ličnu arhivu i prepiske, a moguće i neke druge dokumentacije, člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića sklanja se "na sigurno".  Ta dokumentacija skladišti se u sobu br.10 u zgradi Predsjednistva BiH u Sarajevu. Tu prostoriju su, kako nezvanično saznajemo, koristili vozači člana predsjedništva iz Republike Srpske, ali su oni posljednjih dana iseljeni iz te prostorije i to bez obrazloženja da bi se u sobu 10. počela skladištiti dokumentacija, navode naši izvori.  

Nije poznato da li se dio dokumentacije sklanja van zgrade u privatne arhive. 

Prema nezvaničnim informacija Mijo Močević, vozač u Predsjedništvu BiH , odnio je dvije kutije dokumenata iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ukupan budžet Predsjedništva BiH za ovu godinu je 7.800.000,00 maraka od čega za bruto plate članova Predsjedništva i njihovih kabineta izdvaja oko 4 miliona KM.

Mladen Ivanić izgubio je u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na oktobarskim izborima od Milorada Dodika. Novoizabrani član predsjednistva iz Republike Srpske trebalo bi da dužnost preuzme 20. novembra.