Dosije

Mitrović: Potpisivanje sporazuma rezultat posjete Dodika Zagrebu

  • 30.09.2020. 20:22

Gost novog izdanja emisije Dosije bio je ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH, Vojin Mitrović. Mitrović je govorio o efektima posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu i o Sporazumu koji je potpisan o rekonstrukciji i održavanju drumskih puteva, te o značaju rekonstrukcije putnih mostova za Republiku Srpsku, BiH i Hrvatsku.

"To je jedan od prvih efekata ili vidljivih rezultata posjete srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zvaničnom Zagrebu, tako da smo mi imali potpisivanje sporazuma o održavanju i rekonstrukciji putnih mostova koji se nalaze na državnoj granici. Imali smo iscrpne razgovore po pitanju samih mostova i infrastrukturnih objekata koji povezuju BiH i Hrvatsku", kaže Mitrović.

O reakcijama koje su stizale iz Sarajeva koje je u Dodikovoj posjeti vidjelo negativnu stranu Mitrović kaže:

"Imamo zvanično Sarajevo koje svaku posjetu članova koji dolaze iz Republike Srpske, imamo jednu negativnu reakciju. OVdje treba isključiti politiku. Ovdje su konkretne stvari. Ono što trebaju predstavnici BiH u zvaničnim posjetama susjednim državama prije svega da uzsmjere pažnju na unapređenje i saradnju i podizanje međusobnih odnosa na viši nivo. To je primjer za potpisivanje ovog sporazuma".