Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Mitrović: Nacrt novog zakona o javnom RTV servisu u četvrtom kvartalu

  • 27.05.2021. 11:53

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu da bi u četvrtom kvartalu ove godine trebalo da u proceduru bude upućen nacrt novog zakona o Javnom RTV servisu BiH.

"I trenutno važeći zakon daje mogućnost da bude otvoren kanal na hrvatskom jeziku", rekao je Mitrović odgovarajući na pitanje delegata Marine Pendeš kada će pomenuti zakon biti donesen zbog potrebe Hrvata u BiH da dobiju svoj TV kanal na hrvatskom jeziku.

Mitrović je rekao da to već sada može da uradi rukovodstvo Javnog servisa, u saradnji sa Regulatornom agencijom za komunikacije /RAK/ i konsultacijama sa Savjetom ministara.

"Novi zakon bi trebao da se u formi nacrta pojavi u četvrtom kvartalu", najavio je Mitrović.

Pendeševa je rekla da je zadovoljna odgovorom resornog ministra, ali da uopšte nije zadovoljna uređivačkom politikom Javnog RTV sevisa BiH jer su, podvukla je, interesi hrvatskog naroda u raznim sferama društva zapostavljeni u velikoj mjeri i u odnosu na druga dva konstitutivnna naroda u BiH.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)