Sarajevo

Mitrović i Rajčević razgovarali o zakonima iz oblasti elektronske identifikacije

  • 11.02.2020. 17:12

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanom Rajčevićem.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja u vezi sa zakonskim projektima koji se odnose na oblast elektronske identifikacije i usluga povjerenja u elektronskim transakcijama, kao i na oblasti informacione bezbjednosti i bezbjednosti mrežnih i informacionim sistemima.
 
Izražavajući zahvalnost ministru Rajčeviću, koji je prvi ministar iz Republike Srpske u posjeti Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, ministar Mitrović rekao je da je potrebno usaglasiti mišljenja i stavove svih nivoa vlasti u procesu izrade ovih zakonskih akata. 

Najavljujući razgovore na ovu temu i sa resornim ministrom u Vladi Federacije BiH, ministar Mitrović naglasio je da bi saglasnost svih nivoa vlasti, kao i učešće predstavnika Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta u izradi zakona na državnom nivou, obezbijedila lakšu prohodnost tih zakona u Savjetu ministara BiH, te njihovu primjenu u praksi.
 
Sagovornici su ocijenili da je riječ o važnim oblastima i zakonskim projektima, čije bi usvajanje poboljšalo kvalitet informacione bezbjednosti, kao i bezbjednosti transakcija između institucija na različitim nivoima vlasti u BiH. 

Usvajanje zakona u ovim oblastima olakšalo bi, kako je rečeno, i probleme privatnih subjekata u saradnji sa institucijama vlasti u entitetima i na nivou BiH.
 
Ministar Rajčević ocijenio je su ovakvi susreti prilika da se izbjegnu ranije nesuglasice u vezi sa nadležnostima različitih nivoa vlasti, kao i da se prevaziđu razlike i uspostavi sinergija u djelovanju entitetskih i državnih institucija. 

Zajednički je zaključeno da su sastanci ove vrste dobar recept za djelovanje svih ministarstava na nivou BiH, čime bi se izbjegli nesporazumi i nesuglasice sa drugim nivoima vlasti, te otvorio put za kvalitetniju saradnju u korist svih građana BiH.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок