Ministar Mitrović u posjeti Brčko distriktu i JP „Luka Brčko“

  • 19.10.2020. 14:46

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas Vladu Brčko distrikta i sa gradonačelnikom Sinišom Milićem razgovarao o realizaciji projekta rekonstrukcije mosta Brčko-Gunja te drugim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva.

"Obustava teškog motornog prometa, odnosno korištenje mosta samo za promet lakih vozila i pješaka, izazvalo je nesagledive ekonomske posljedice, naročito privrednicima Brčko distrikta BiH. Rekonstrukcijom ovog mosta, izgrađenom prije 130 godina, ponovno bi se uspostavio teretni saobraćaj na graničnom prijelazu između Brčkog i Gunje koji je za Brčko distrikt više nego značajan, pogotovo za privredu, ali i Javno preduzeće „Luka Brčko“, istakao je ministar Mitrović.

Gradonačelnik Milić je izrazio zadovoljstvo podrškom koju Ministarstvo pruža u realizaciji dva izuzetno važna projekta za Brčko distrikt BiH - revitalizaciji JP „Luka Brčko“ i rekonstrukciji mosta na rijeci Savi koji je i granični prelaz između Brčkog i Gunje, odnosno BiH i Hrvatske. „Ovi su projekti ključni za razvoj ekonomije u Brčko distriktu i sa najavljenom gradnjom autoceste iz pravca Banje Luke i Sarajeva dodatno će ojačati poziciju Distrikta kao sredine pogodne za privredne aktivnosti“, naglasio je gradonačelnik Milić.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici ministar Mitrović i gradonačelnik Milić obišli su i most Brčko-Gunja, a nakon toga sa direktorom Marinkom Viljušićem i JP „Luka Brčko“.

Direktor Viljušić zahvalio se ministru Mitroviću na posjeti, ističući da je JP „Luka Brčko“ od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu kao jedina luka.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина