Svečana ceremonija zatvaranja u 19:30

Milorad Dodik sa ostalim članovima Predsjedništva zatvara EJOF

07:38, 15.02.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović večeras će u Istočnom Sarajevu prisustvovati ceremoniji zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/, na kojoj će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Svečanom zatvaranju EJOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović. 

Ceremonija zvaničnog zatvaranja EJOF-a zakazana je za 19.30 časova ispred zgrade Gradske uprave, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

EJOF, koji je otvoren 10. februara, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling. 

Tokom svečanosti biće obavljena primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog Festivala mladih, koji će biti održan u finskom gradu Lahtiju, a gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EJOF. 

Zatvaranju će prethoditi koncert beogradske grupe "Van Gog", sa početkom u 18.00 časova. Nakon zatvaranja planiran je koncert grupe "Miligram" u 20.30 časova, a biće upriličen i vatromet. 

Najavljeno je da će zbog ceremonije zatvaranja na području Istočnog Sarajeva biti povećane mjere bezbjednosti i izmijenjen režim saobraćaja.