Suprotno zakonskim propisima

Milić zatražio utvrđivanje činjenica u vezi sa postavljanjem zastava BiH

  • 26.02.2020. 09:25

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić jutros je odgodio nastavak 76. redovne sjednice Vlade, zahtijevajući utvrđivanje svih činjenica u vezi sa postavljanjem zastava BiH na Trgu mladih za šta su, suprotno zakonskim propisima, korišćeni resursi Vlade distrikta.

S obzirom na činjenicu da se 1. mart ne nalazi u kalendaru praznika BiH, Milić je izjavio Srni da u ovakvom ponašanju zaposlenih u institucijama distrikta, koji su dali nalog za korišćenje resursa Vlade, svakako ima elemenata disciplinske i krivične odgovornosti.

"Zatražio sam od inspektorata i Policije da utvrde sve elementi ovog čina. Ukoliko bi se omogućilo ovakvo ponašanje, kojim se osim Zakona o praznicima krši i Zakon o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, doćićemo u poziciju da ubuduće na javnim površinama svako postavlja šta hoće", istakao je gradonačelnik Milić.

On je naglasio da se ovakvim potezima ne može promijeniti odnos stanovnika BiH prema 1. martu, ali svako insistiranje na nametanju ne doprinosi boljitku kako Brčko distrikta tako i BiH, već upravo suprotno.

Juče su aktivisti udruženja "Stećak", iza koga stoji SDA, na Trgu mladih u Brčkom, u kasnim popodnevnim časovima, koristeći dizalice Profesionalne vatrogasne jedinice, postavili desetine zastava BiH.

(Foto: Srpskainfo)

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.