Član Glavnog odbora SNSD-a

Milić: SM u tehničkom mandatu nema nikakav legitimitet

14:27, 25.08.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Član Glavnog odbora SNSD-a Siniša Milić izjavio je danas Srni da oni koji blokiraju izbor novog Savjeta ministara BiH i opstruišu izbornu volju građana, rade protiv demokratije i opstanka te institucije.

Milić ističe da Savjet ministara u tehničkom mandatu, deset mjeseci nakon izbora, više nema nikakav legitimitet, a negativne posljedice blokade izbora novog Savjeta osjećaju svi u BiH. 

"Tehnički mandat ne može biti supstitucija za izbornu volju građana. Ako BiH može deset mjeseci, a neki očigledno smatraju da to treba da traje i duže, biti bez legitimnog Savjeta ministara, neko će opravdano postaviti pitanje da li nam je uopšte potreban taj izborni nivo i taj organ vlasti", rekao je Milić. 

On je dodao da oni koji opstruišu izbornu volju građana time što pokušavaju da je modeliraju ili ponište raznim neprihvatljivim političkim zahtjevima, poput članstva u NATO, rade protiv demokratije, ali i protiv opstanka tih institucija. 

"Time se šalju loše političke poruke, a politička stabilnost nam je potrebna ako želimo da unapređujemo ekonomiju i zaustavimo odlazak mladih, za šta se svi, barem, deklarativno zalažu. Zato se nadam da će prevladati razum i da će novi predsjedavajući Savjeta ministara BiH ipak biti imenovan na narednoj sjednici Predsjedništva BiH", rekao je Milić.