Predsjednik Skupštine Brčko distrikta

Milić potvrdio: Vlada Srpske poklonila Brčkom 558 vakcina protiv virusa korona

  • 26.03.2021. 16:09

Vlada Republike Srpske poklonila je distriktu Brčko 558 vakcina protiv virusa korona koje su nabavljene u okviru programa "Kovaks", rekao je danas Srni predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić.

Milić je rekao da na ovaj način Republika Srpska, po ko zna koji put, iskazuje solidarnost i podršku distriktu Brčko i njegovim građanima koji se posljednjih dana suočavaju sa naglim rastom broja oboljelih od virusa korona.

– Nedavno je iz kvote koju je Republika Srpska dobila od Srbije omogućena vakcinacija medicinskih radnika iz Brčkog, a vlasti Republike Srpske ranije su distriktu donirale i nekoliko respiratora, kao i izvjesnu količinu testova – naveo je Milić.

On je dodao da je sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske u Banjaluci takođe postignut dogovor o zbrinjavanju najtežih pacijenata iz Brčkog.

Milić je zahvalio Vladi Republike Srpske za sve što čini za distrikt Brčko i njegove građane, ne samo kada je riječ o borbi protiv virusa korona, već i o realizaciji niza drugih projekata koji su od interesa za ovu lokalnu zajednicu, a što se posebno odnosi na višegodišnje snabdijevanje distrikta električnom energijom.

Тагови: