Milan Tegeltija potvrdio ostavku i napustio sjednicu VSTS-a

  • 15.12.2020. 13:08

"Odlazim iz ove institucije s osjećajem nezadovoljstva i pravnog sistema i društva u kojem živimo“, rekao je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Milan Tegeltija, koji je na sjednici VSTS-a potvrdio da podnosi ostavku.

Ostavku na sve funkcije u VSTV-u je najavio nakon što se našao u središtu afere sa snimkom na kojem navodno razgovara sa bivšom članicom VSTV-a Milijanom Buhom o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Obraćajući se na početku dvodnevne sjednice VSTV-a Tegeltija je rekao da je odluka o ostavci konačna i nepromjenjiva, i da će sačekati da ona još formalno i tehnički bude sprovedena.

„Tako da predlažem da završimo danas i sutra ovu sjednicu, pa da nakon toga tehnički ide moja ostavka, iako ću ja napustiti ovu sjednicu i onda ćete me obavijestiti kada želite da ja predam ostavku u sekretarijatu, kako bi vi zasjedanje mogli da završite“, rekao je on i pozvao nekoliko drugih članova VSTS-a da takođe podnesu ostavku, jer su, kako tvrdi, učestvovali u spornim imenovanjima i zapošljavanjima u pravosuđu.

(RSE)

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.