Nemanja Davidović

Migrantima u Lipi sve obezbijeđeno za mjesec dana, srpskim povratnicima ni za 25 godina

13:19, 20.04.2020.
Izvor: Srna
Povratnici u pojedina mjesta u Federaciji BiH /FBiH/ ni nakon 25 godina nisu dobili struju i vodu, te muče muku sa infrastrukturom, a sve to je obezbijeđeno za manje od mjesec dana za migrante koji će biti smješteni u novoizgrađeni kamp u selu Lipa kod Bihaća, izjavio je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Bosanskom Petrovcu Nemanja Davidović.

Davidović kaže da je za migrante, osim struje i vode, obezbijeđen i internet.

"Ništa nije slučajno, pogotovo što se za vaskršnje praznike premještaju migranti iz Bihaća u selo Lipa u migrantski centar koji se nalazi stotinu metara od Hrama Vaznesenja Gospodnjeg", rekao je Davidović i dodao da je sve to neko dobro organizovao, smislio i za sve "uzeo veliki novac".

On je istakao da bi vlasti u Federaciji BiH trebalo više da vode računa o stanovništvu.

"Kada bi vlasti u FBiH vodile računa o nama koji živimo ovdje, kao što se vodi o migrantima, bez obzira na to da li bio Srbin, Bošnjak ili Hrvat - mi bismo mnogo bolje živjeli", smatra Davidović.

On je naveo da migranti žele u zemlje EU, a na ovaj način ih smještaju na prostor na kojem ne žele da budu.

Kamp "Lipa" kod Bihaća spreman je za šatorski prihvat do 1.000 migranata i izbjeglica, saopšteno je danas iz Međunarodne organizacije za migracije /IOM/.

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH poručio je ranije da je nedopustivo da na području srpskog sela Lipa kod Bihaća, koje je okruženo selima u kojima žive Srbi, bude formiran migrantski centar.