Trideset ih zatražilo pomoć

Migranti pokušali preći granicu pa ih pretukli hrvatski graničari

  • 14.10.2020. 19:42

U Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši sinoć se obratilo tridesetak migranata koji su tražili ljekarsku pomoć. Žalili su se na fizičke povrede koje im je navodno nanijela Hrvatska granična policija.

Bilo je 30-ak migranata koji su bili raspoređeni u dvije grupe. Oko 17 časova popodne i naveče u 20 časova su se obratili za pomoć u Domu zdravlja Velike Kladuše. Radi se državljanima Afganistana, Maroka i Bangladeša – potvrdio je portparol MUP USK Ale Šiljdedić.

Kako su potvrdili iz Doma zdravlja radi se o lakšim tjelesnim povredama.

– Prema izjavama migranata, oni su pokušali ilegalno prijeći granicu BiH sa Hrvatskom. Hrvatska policija ih je vratila na lokacije koje njima nisu poznate, pri čemu su im nanijeli fizičke povrede. Mi smo uzeli njihove izjave, ali ne možemo potvrditi da se to uistinu i dogodilo. Kako su zaista nastale te povrede, to bi mogli ljekari i vještaci utvrditi – kazao je Šiljdedić.

O ovom slučaju pripadnici MUP USK će obavijestiti nadležne institucije na nivou države, ali prema zvaničnim izjavama Granične policije BiH ovakve situacije se ne dešavaju, piše Avaz.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм