Zasjedao operativni štab za pitanje migracija

Migranti ostaju na Vučjaku do daljnjeg

  • 02.07.2019. 17:16

Operativni štab za pitanje migracija u Bosni i Hercegovini, kojim je predsjedavao ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić, danas je na sastanku potvrdio je da ostaje pri ranijoj odluci o formiranju prihvatnog centra u Vučjaku kod Bihaća.

Stav predstavnika Delegacije EU u BiH da neće finansirati smještaj migranata na ovoj lokaciji, članovi Štaba su ocijenili neutemeljenim i argumentovanim, pa čak i da u svemu možda postoje skrivene namjere da se migranti što duže zadrže u BiH.

Posebno je kritikovan navod da je lokacija neprihvatljiva jer je blizu granice sa Hrvatskom. Takođe, predstavnik Unsko-sanskog kantona, policijski komesar Mujo Koričić, istakao je da je izmještanjem migranata iz parkova i privatnog smještaja na Vučjak, situacija u gradu Bihaću mnogo bolja, posebno sa bezbjednosnog aspekta.

U cilju daljnjeg rastrećenja pritiska na taj kanton, razmotriće se i mogućnost smještaja migranata u centru "Duje" u Doboj Istoku. 

Na sastanku su razmatrana i pitanja o kojima će delegacija BiH razgovarati na sastanku sa predstavnicima Evropske unije sredinom mjeseca u Briselu, a koja se odnose na aktuelnu migrantsku situaciju u BiH, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Foto: Srna

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)