Doživio tešku nesreću

Migrant kojem je voz smrskao obje noge ponovo hoda

  • 02.04.2020. 09:07

Nakon što je u mjestu Karakaj, na pruzi Tuzla – Zvornik, doživio nesreću u kojoj je izgubio obje noge i teško povrijedio glavu, mladi Abdulrahman se posljednja četiri mjeseca oporavljao uz brigu organizacije Pomozi.ba koja je održala obećanje i nabavila mu proteze za obje noge.

Dvadesetogodišnji Abdulrahman je kao dječak s bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću i to u BiH.

U Zvorniku mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Mladić iz Sirije je bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje.

Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba, uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM), preuzela brigu o njima.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.