Pismo zaposlenih u Ministarstvu bezbjednosti

Mektića optužili za brojne nezakonite radnje 

  • 27.05.2019. 14:51

Zaposleni u Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara optužuju resornog ministra u tehničkom mandatu Dragana Mektića za korupciju i brojne druge nezakonitosti, te traže da nadležne institucije konačno ispitaju njegovu ulogu u brojnim aferama sa kojima se dovodi u vezu.

U pismu upućenom "Avazu", zaposleni u Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara navode da su ogorčeni što Mektić "glumi moralnu vertikalu, dok su njegovi džepovi puni oraha". 

Mektića optužuju, između ostalog, da direktno stoji iza nekih koruptivnih afera koje godinama zataškava, naročito u vrijeme kada je bio direktor Službe za poslove sa strancima. 

"Zvuči smiješno kad se Dragan Mektić bori i glasno govori o borbi protiv korupcije. Poput noja zabije glavu u pijesak i nikada ne odgovara javnosti o koruptivnim aferama koje je masovno proizvodio kao direktor Službe za poslove sa strancima i kao ministar bezbjednosti", navodi se u pismu. 

U pismu se navodi da javnost nikada nije dobila odgovor kako je Mektićev zet, čiji su inicijali G.Ž, uspio da bude najbolji na konkursu i zaposli se u Službi za poslove sa strancima baš kad je Mektić bio direktor te institucije. 

Zaposleni u Ministarstvu podsjećaju da je Mektić na službena putovanja širom svijeta vodio vozača kojem su karte kupljene iz budžeta BiH, iako su na put išli avionom, a ne automobilom. 

Mektića optužuju i za "nepotizam, diskriminaciju Bošnjaka, kao i za neprimjerene odnose sa maloljetnicama i studentkinjama".


 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.