Dževad Galijašević

Mektić sklon nasilju

  • 28.08.2018. 14:44

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević smatra da krivična istraga nadležnih organa u BiH mora početi od ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, jer je sklon nasilju i prijetnjama novinarima.

"Osim Mektića, istraga se mora voditi i protiv direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice koji može da izvodi specijalne operacije, širi haos, ruši ustavni poredak, nezakonito snima i prati", rekao je Galijašević Srni. 

On je istakao da zato Republika Srpska mora da razmisli o povratku vlastite obavještajne službe i organičavanju djelovanja stranih i neprijateljskih obavještajnih službi. 

"Niko nije tako vrijeđao i prijetio novinarima javnih emitera kao Mektić. To je pogotovo bilo izraženo prema novinarima Novinske agencije Republike Srpske koji su otkrili da ima bezvrijednu diplomu na osnovu koje je na funkciji godinama", dodao je Galijašević. 

Prema njegovim riječima, Mehmedagić targetira novinare, književnike, snima i prati ljude. 

"Mektić i Mehmedagić napadaju Emira Kusturicu, koji je svjetski brend. Njihove optužbe govore o planovima koje u Sarajevu već realizuju. Kako da Republika Srpska istraži stradanje Davida Dragičevića i premlaćivanje novinara Vladimira Kovačevića kada nema svoju obavještajnu službu", rekao je Galijašević. 

On tvrdi da se specijalne operacije u Srpskoj koordinisano izvode iz Sarajeva. 

"Cilj je da bude kompromitovana vlast u Srpskoj, ali i prikrivena svinjarija od registra opasnih stranaca u kome se nalaze književnici poput Zahara Prilepina i mnogi državljani Srbije i Rusiji", zaključio je Galijašević. 

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić tvrdi da vlast u Republici Srpskoj za predstojeće opšte izbore priprema incidente teškog karaktera s ciljem, kako kaže, disciplinovanja Banjaluke u kojoj gubi podršku.