Nije bio pretjerano raspoložen za pitanja

Mektić optužio Hrvatsku za špijunski skandal pa otputovao u Zagreb na operaciju

13:49, 21.03.2019.
Izvor: Index.hr
Thumbnail
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nalazi se u Zagrebu. Došao je privatno, službenim automobilom i s obezbjeđenjem, prenosi portal Index.

Mektić je izjavio da je u Zagreb stigao na operaciju očiju u jednu privatnu polikliniku. 

Za novinarska pitanja nije bio pretjerano raspoložen, rekao je kako mora imati "hiruršku intervenciju na oku".

"Ne bih sada o tome", rekao je na pitanja o svojim izjavama koje su uzburkale odnose dviju država posljednjih dana.

Na pitanje novinara o fotografiji koju je objavio RTRS, a na kojoj se nalaze on, šef Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić i novinar koji je plasirao priču, Mektić je odgovorio: “Ja se sa šefom OBA sastajam jednom, dva puta sedmično”.

Istakao je da nije čudno što je fotografija objavljena i što se na njoj nalazi i novinar koji je objavio priču o naoružavanju selefija u režiji hrvatskih obavještajaca.

– Nije čudno, što će biti čudno. Ne znam što bi bilo čudno. Poznajem ga 20 godina. Kritikovao je i mene – rekao je Mektić na pitanje o novinaru,

On nije novinarima želio govoriti o aferi koja je u proteklim danima uzburkala BiH i Hrvatsku.

Mektić je tvrdio kako su hrvatski obavještajci bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane grupe radikalnih islamista selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o hiljadama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja bezbjednosti cijele regije.